Vânzările de mașini electrice au crescut cu 118% anul trecut în România

Vânzările de mașini electrice au crescut cu 118% anul trecut în România

Potrivit Mediafax, ”în 2022, piața auto din România a înregistrat o creștere a vânzărilor pe segmentul autoturismelor electrice de 118%. Decembrie a fost cea mai bună lună iar modelul Dacia Spring s-a poziționat pe prima poziție a podiumului.

Conform datelor oferite de platforma Lektri.co, piața pentru mașini electrice a ajuns la cifre record anul trecut, depășind numărul total de astfel de modele vândute în ultimii 10 ani la un loc. Practic, în 2021 s-au vândut un total de 6.831 de mașini electrice, comparativ cu 3.134 în 2020. Numai în luna decembrie s-au comercializat 2.099 vehicule electrice pe piața locală.

Dacia Spring a fost, fără îndoială, cel mai căutat model electric anul trecut. Prima mașină electrică din istoria mărcii românești s-a vândut în 3.066 exemplare anul trecut, ajungând de unul singur aproape de numărul total de mașini electrice vândute în întregul an 2020. Jumătate dintre ele au fost înmatriculate în luna decembrie.

Locul doi în acest top a fost revendicat de Volkswagen e-Up! Dar lao distanță uriașă de Spring, acesta fiind vândut în doar 437 de unități. Top 3 este completat de Renault Zoe, cu 386 de unități vândute, cu doar 1 în plus față de locul 4 coupat de Hyundai Kona.

Momentan există 12.883 de mașini electrice înmatriculate în România, conform datelor citate anterior.

„Avântul pe care mobilitatea electrică îl înregistrează este cu atât mai îmbucurător cu cât prețul energiei a crescut abrupt în ultima perioadă. Chiar și în aceste condiții, utilizarea unui vehicul electric este de trei ori mai eficient în exploatare decât unul cu motor convențional. Continuăm să credem că viitorul este verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lektri.co. 

În ceea ce privește rețeaua de încărcare publică, în acest moment avem la dispoziție 2.086 de stații. Dintre acestea, doar 436 sunt de încărcare rapidă CCS/CHAdeMO în timp de restul de 1.650 sunt Type2”.

Sursa Mediafax.ro (https://www.mediafax.ro/auto/masinile-electrice-la-mare-cautare-cate-vehicule-de-acest-tip-sunt-inmatriculate-in-romania-20486673)

Retour au blog