Tesla Semi a intrat în producție. Primele exemplare vor fi livrate în decembrie

Tesla Semi a intrat în producție. Primele exemplare vor fi livrate în decembrie

 Știrea cu privire la producerea primelor modele de Tesla Semi ne este oferită de Automarket și de unde aflăm că ”Elon Musk a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, startul producției pentru capul tractor Semi. Primele exemplar vor fi livrate către PepsiCo în 1 decembrie, anul acesta.

Constructorul american de automobile cu zero emisii a prezentat capul tractor Semi în 2017. Deși debutul era programat pentru 2019, acesta a fost amânat de mai multe ori.

(Foto: Anunțul lui Elon Musk de pe Twitter)

Acum a venit momentul așteptat de toți fanii Tesla. Elon Musk a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Semi intră, în sfârșit, în producția de serie. Mai mult, aflăm că primele exemplare vor fi livrate, în 1 decembrie, către PepsiCo.

Acest lucru trebuia să se întâmple în 2021, dar livrarea a fost amânată din cauza pandemiei și a deficitului de celule pentru baterii. Chiar și așa, Tesla a instalat deja așa-numitele Megachargers la fabrica PepsiCo din Modesto.

Mai trebuie menționat că PepsiCo a comandat 100 de exemplare Tesla Semi.

Capul tractor Tesla Semi are patru motoare electrice. Acesta va fi disponibil în două versiuni: cu 480 sau cu 800 de kilometri autonomie.

via Elon Musk (Twitter)”

 

Sursa Automarket.ro (https://www.automarket.ro/stiri/tesla-semi-a-intrat-in-productie-primele-exemplare-livrate-catre-pepsico-110775.html)

Back to blog